1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Minik dostlarımız ölüme terk edilemez!

Kepez Belediyesi tarafından işletilen Dokumpark'ta yaşanan kedi ölümleri hayvan severleri çileden çıkardı. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, "Tütüncü'nün kedi binası denen saçma projesi yüzünden yüzlerce kedi öldü. Öfkeliyiz, tepkiliyiz" dedi

Minik dostlarımız ölüme terk edilemez!

Kepez Belediyesi yönetimindeki 480 dönümlük Dokumapark'ta yüzlerce kedinin açlıktan ya da araç altında kalarak can verdiği ortaya çıktı. Belediye tarafından daha önce parka yerleştirilen kedi evlerinin kaldırılması ve kedilere mama verilmesinin sonlandırılması nedeniyle bu ölümlerin yaşandığı öğrenildi.  AKP'li Kepez Belediyesi, kedi evlerini kaldırıp parkın en ücra noktasına minik patiler için 3 katlı kedi apartmanı yaptı. İçgüdüsel olarak doğdukları, yaşadıkları mekandan ayrılmayan kediler, barınaklarının elinden alınması sonucu ortada kaldı.  Sonuç olarak çok sayıda kedi açlıktan telef olurken, yemek bulmak amacıyla karayoluna çıkan kediler de araç altında can verdi.

AÇLIĞA DAYANAMADILAR
CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, kedi ölümlerine tepki gösterdi.  Bu ölümlerin sorumlusunun Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü olduğunu söyleyen Kurnaz, "Kedileri yuvasından eden Tütüncü, minik dostların doğdukları alana sadık kalma içgüdüsüyle yaşadığını unuttu ya da aklına gelmedi.  Barınakları elinden alınan çok sayıda minik yavru maalesef açlıktan öldü.  Açlığa dayanamayıp yakınlarındaki restoranlara gitmek isteyen kedilerin büyük bölümü ise yoğun trafikte araç altında can verdi" dedi.

KURNAZ YASAYI HATIRLATTI
"Yol yapmakla övünen Tütüncü, kedileri apartmana yerleştirmeye çalıştı. Fakat kediler bu saçma projenin bedelini ağır ödedi" diyen Kurnaz açıklamasına şöyle devam etti: "Tütüncü kedilerin doğdukları yerde hayatına devam edeceğini bilmiyordu.  Anlaşılan çevresindeki bir tek kişi dahi başkanı bu konuda uyarmamış. Hatırlatmakta fayda var; Anayasa'nın 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre parklar sokaklar kamu alanları sokak hayvanlarının yaşam alanıdır.  Buraları siz kafanıza göre düzenleyemezsiniz. Sonuç olarak Hakan Tütüncü'nün proje inadı yüzünden yüzlerce kedi öldü. Üzüntülüyüz, tepkiliyiz" diye konuştu.

Tarih: 18-10-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum