1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MURGEM'e ön başvurular başladı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 12’inci sınıflar için kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Gençlik Merkezi’ne ön başvurularını başladığını söyledi. Başvurular, 7 Ağustos’a kadar Kızılsaray Mahallesi’nde bulunan MURGEM’e yapılabilecek.

MURGEM'e ön başvurular başladı!

Başkan Uysal, kreşlerden ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik destek eğitim kurs merkezlerine ve gençleri üniversite sınavlarına hazırlayan gençlik merkezlerine ilçenin en büyük eğitim kurumu Muratpaşa Belediyesi’nin yeni dönem hazırlıklarının başladığını söyledi.

Koronavirüs pandemisi çerçevesinde eğitim kurumları için Milli Eğitim Bakanlığı, kreşler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın açıklamalarını yakından takip ettiklerini belirten Başkan Uysal, tüm eğitim kurumlarında yeni dönemin gerekli önlemler alınarak başlayacağını söyledi. Başkan Uysal, bu çerçevede MURGEM’de 12’nci sınıflar için ön başvuru sürecinin başladığını belirtti.

GEREKLİ EVRAKLAR NELER?
Başvuruların 7 Ağustos’a kadar Kızılsaray Mahallesi’nde bulunan merkeze yapılacağını kaydeden Başkan Uysal, başvurusu sırasında 3 vesikalık fotoğraf, öğrenci belgesi, kimlik fotokopisi, anne ve babanın gelir belgesi, çalışmıyorlarsa bunu gösterir belge ve Muratpaşa’da oturduğuna dair ikametgah belgesinin teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

MURGEM: BAŞARISININ ADRESİ   
Muratpaşa Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve gençlerin sosyo-kültürel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla kurduğu MURGEM, kapılarını 2015’te açtı.

2015 – 2016 eğitim yılında MURGEM, 572 öğrencisinden 486’sını bir üniversite programına yerleştirirken sonraki yıl 829 öğrencinin üniversite hayalini gerçeğe dönüştürdü.

2018’de ise 1090 öğrencisinden 1073’ü, yüzde 98.5’i, bir üniversite programına kayıt yapma hakkını elde ederken geçen yıl yapılan sınava ise MURGEM’den 687 öğrencisi katıldı.

MURGEM’li öğrenciler, yüzde 94.3’lük başarı oranına ulaşıp tıp, hukuk ve mühendislik fakültelerine gitti. Bu yıl düzenlenen YKS’ye ise MURGEM’le sınava hazırlanan 703 öğrencisi girdi. 

Tarih: 23-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum