1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Narenciye üreticileri destek bekliyor.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı meclis toplantısı, Korona Virüs tedbirleri sonrası ilk defa fiziki ortamda gerçekleştirildi. Toplantıda bölge gündemindeki konuları değerlendiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uğur Çakır önemli açıklamalarda bulundu.

Narenciye üreticileri destek bekliyor.

KUTSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında, sosyal mesafe dikkate alınarak ve maske kullanılarak gerçekleştirildi. Başkan Özen, toplantı açılışında “Haziran ayı meclis toplantımız hayırlı olsun. Zor bir dönemi geride bıraktık. İnşallah bir daha böyle zorluklar yaşamayız” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce can kaybına sebep olan Korona Virüsün Batı Antalya’da özellikle turizm sektörünü çok etkilediğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uğur Çakır, konuşmasında şöyle dedi;

Değerli meclis üyeleri, yaklaşık 3 aydır bu salonda bir araya gelemiyoruz. Devletimizin aldığı tedbirler ve Türk halkının gayreti ile tehlikeyi atlatarak normalleşme dönemine girdik. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere ülkemizin fedakar sağlık personeline yürekten teşekkür ediyorum. 2. Bir dalgayı önlemek için bir süre daha tedbirlere uymaya ve dikkatli olmaya ihtiyacımız var.

Covid-19 bölgemizde, en çok turizme hizmet eden işletmelerimizi etkiledi. Fakat işletmelerimiz yılların verdiği tecrübe ve yeni kurallara göre yerli ve yabancı misafirlerimize en sağlıklı tatil imkanını sunmaya hazır.

Bu süreçte her türlü riski göze alıp, üretimi aksatmayan çiftçimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Her ne kadar Pazar yerlerinin bir süre kapalı olması bizleri zora soksa da üretim ve tedarikte herhangi bir sıkıntı yaşatmadık.

Geçtiğimiz ay içerisinde yaşanan aşırı sıcaklarda maalesef narenciye üreticilerimiz büyük zarar gördü. Bazı bahçelerde %80’e varan ürün kaybı var. Bu hasarın TARSİM kapsamında olmaması üreticilerimizi zora sokuyor. Küresel ani mevsim değişikliklerinden kaynaklanan sıcak zararının da TARSİM kapsamına alınmasını talep ettik. Ak Parti Antalya Milletvekili Sayın Atay Uslu ile yaptığımız istişare toplantısında da bu konuda bir çalışma olacağı bilgisini aldık.

Ayrıca bölgemizdeki turizm ve şehirleşmeye yönelik imar planı sorunlarının çözümü için bir heyet oluşturuyoruz. 

Tarih: 10-06-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum