1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Orman yangınları ile ilgili yeni kararlar alındı!

Son dönemde artan orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer başkanlığında ilgili birim amirlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Orman yangınları ile ilgili yeni kararlar alındı!

Toplantıda İçişleri Bakanlığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 07.08.2020 tarih ve E.12922 sayılı “Ormanlık Alanlar ve Civarında Ateş Yakılması” konulu emirleri ve İl Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu kararları gereği, Alanya’da vatandaşların piknik yapabilecekleri alanlar tespit edildi. Toplantıda alınan kararlar ve belirlenen alanlar kaymakamlığın internet sitesinde yayınlandı.

“ALINAN KARARLAR ÖZEL MÜLKLERİ DE KAPSIYOR”
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar yaptığı açıklamada, “Komisyonda alınan kararlar doğrultusunda ormanlık alanlar ve ormanlık alanların civarında izin verilen piknik ve mesire yerlerinde 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00'dan sonra müsaade edilmeyeceğini, bu alanlar dışındaki ilçemiz sınırları içerisindeki ormanlık alanlar ve bu alanların 4 kilometre civarında yer alan yakınlığı nedeniyle orman yangınlarına neden olabilecek (özel mülkiyetler dâhil) yerlerde mangal/semaver/ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğunu, ateş yakanlara 6831 Orman Kanunu’nun ilgili hükümleri, 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ilgili maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi hareketleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacağını vatandaşlarımızın bu süreçte duyarlı olmaları gerektiğini önemle hatırlatmak isterim” dedi.

Bu kapsamda belirlenen piknik ve mesire alanları şu şekilde:

ALANYA MERKEZ
Alanya Kent Ormanı D Tipi
Gedevet C Tipi
Ulaş  C Tipi
Bektaş Seyir Terası
Devlet Bahçeli Yaşam Alanı
Cikcilli Seyir Terası
Çıplaklı Yaşam Alanı
Çinoğlu C Tipi

AVSALLAR BÖLGESİ
İncekum Mesire Alanı
İncekum Tabiat Parkı
Ilıca Mesire Alanı
Suluoğlu Mustafa Türktaş Park ve Mesire alanı
Avsallar C Tipi
Okurcalar C Tipi
Çandır Tepe C Tipi

KONAKLI BÖLGESİ
Güzelbağ Şahin Tepesi Mesire Alanı
Bilaller C Tipi
Kargı Çayı C Tipi
Konaklı C Tipi
Türkler C Tipi

MAHMUTLAR BÖLGESİ
Sapadere C Tipi
Tırılar C Tipi
Demirtaş C Tipi
Gökçebelen C Tipi

Tarih: 20-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum