1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Otellerde kişiye özel tekli koltuklara yoğun talep

Yaz turizminin başlamasıyla oteller önlemlerini artırdı.Bu konuda çok ciddi yatırım yapan ve müşterilerinin konforu için önlemleri daha ileri seviyeye taşıyanlar var. İşte bu noktada özel tasarım mobilyalar dikkat çekiyor.

Otellerde kişiye özel tekli koltuklara yoğun talep

Tüm dünyada 700’e yakın otelin mobilya tedarikçisi olan Hotelya’nın Kurucusu ve Yüksek Mimar Zümrüt Doyran, yurt dışında birçok otelin korona için özel tasarlanmış mobilyalarla sezona girdiğini anlattı.

Trend, izole edilmiş kişiye özel tekli koltuklar
Korona pandemisi halen devam ederken, yeni normale dönüşle birlikte yaz sezonunu açan oteller resmi kaynakların zorunlu tuttuğu önlemlerin dışında birçok farklı önlemlere de başvuruyor.

Bunlardan biri de otellerin en büyük demirbaşı olan mobilyalar. Özellikle ortak alanlarda kullanılan mobilya tasarımlarının kişiye özel, izole ve korunaklı şekilde revize edildiğini dile getiren Yüksek Mimar Zümrüt Doyran, “Mobilyaların kolay temizlenir olması aranan en önemli kriter. Bu sebeple inovatif kumaşların kullanımı ve doğal malzemelere olan ilgi de arttı. Temizliği zor olan, çok detaylı tasarımlar tercih edilmiyor. Daha sade, minimalist mobilyalar ön planda.” dedi.

İzole edilmiş tekli koltuklara yoğun ilgi var
Zümrüt Doyran; “Mobilyalarda kişisel tasarımlar yoğun ilgi görüyor. Çoklu oturma gruplarının projelerdeki sayıları azalıyor yerine etrafı çevrili ve izole sayılabilecek, 3 tarafı korunaklı tekli koltuklar geliyor. Kolay temizlenebilen pürüzsüz yüzeyler de tercih sebebi. Virüsün daha az yaşandığı söylenen bakır, çelik ve alüminyum aksesuarlar ön planda. Döşeme kumaşlarının kolay temizlenebilir olması için kolay sökülebilen ve yıkanabilenler önem kazandı. Doğal malzeme kullanımları daha çok arttı.” dedi.

Talepler genellikle yeni projelerden
“Var olan projelerin mobilyada revizyonuna gitmeleri aşırı maliyetli olacağından buna yönelen olmadı” diyen Doyran şöyle devam etti: “Ancak yeni projelerde pandemiye karşı daha sıkı önlemler almak isteyen otellerin değişik talepleriyle karşılaşıyoruz. İşimiz gereği dünyanın her yanındaki otellerle iletişim halindeyiz. Gördüğümüz şey, proje sahiplerinin, ortak kullanım alanlarında artık pandemiyi ve sosyal mesafeyi göz önünde bulunduran tasarım ve yerleşimlere yöneldiği yönünde. Biz de Hotelya olarak, profesyonel üretim kabiliyetimizle dünyanın en büyük zincir otellerinin çözüm ortağı kimliğimize yakışır şekilde bu tür değişik talepleri karşılamak adına tam kadro ve ful kapasite çalışıyoruz.” dedi.

Tarih: 03-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum