1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Oygür: Koronovirüsü, Anadolu kadınının dayanışma ruhu yenecek!

CKD, yalnız, engelli ve kimsesiz yaşlı üyelerine sahip çıkarak, ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti.

Oygür: Koronovirüsü, Anadolu kadınının dayanışma ruhu yenecek!

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, yazılı bir basın açıklaması ile koronovirüs salgını dolayısıyla, Türkiye çapında tüm şubelerinin, yaşlı ve engelli üyelerini tarayarak, ihtiyaçları için destek olacaklarını belirtti.

 

Prof. Dr. Tülin Oygür, bugün (23 Mart 2020) yaptığı yazılı açıklamasında, “Devletçe, milletçe kilitlendiğimiz “Koronavirüs salgını”na karşı mücadelemizde, kayıplarımızı olabilecek en az seviyede tutarak galip geleceğimize inanıyoruz. Mal zengini – insanlık fakiri Batı toplumlarının Koronavirüs’ten en fazla etkilenen grup olan yaşlıları ‘gözden çıkarmaya’ varan ‘bireycilik’leri ve ‘yalnızlaşma-yozlaşma’ kültürüne karşı, Anadolu’nun ‘yaşlıya saygı ve dayanışma kültürü’nden güç alarak, bu belayı hep birlikte atlatacağız” dedi.


Ülkemizde ilk vakanın bildirilmesiyle birlikte, yaşlı yurttaşlarımızın virüsten korunması için gençlerimizin seferber olduğunu ve oturdukları apartmanlardaki yaşlıların alışverişlerini üstlendiklerini anımsatan Oygür, şöyle devam etti:

 

“Çoğu yurttaşımız da çevrelerindeki yaşlılara yardımlarını esirgemeyeceğini göstermeye devam etmekte ve birçok ilçe belediyemiz ise yaşlılarımız için organize
yardım çalışmalarını sürdürmekte. 22 Mart 2020 itibarıyla de devletimiz, ‘kronik hastalığı olanlar ile 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın’ dışarı çıkmalarına yasak getirmiştir. Cumhuriyet Kadınları Derneği de evden çıkmaları yasaklanan yurttaşlarımız için belediyeler ve kaymakamlıklar tarafından yürütülen yardım seferberliğine katkı sunmak üzere, kimsesi olmayan yaşlı ve/veya engelli dernek üyelerine yardımcı olacaktır.
 
Kimsesi olmayan ve evden çıkma yasağı kapsamında yer alan üyelerimiz, telefonla aranarak, tedbirlere uymaları önemle hatırlatılacak; kendileri için yürütülen belediye ve kaymakamlık hizmetleri hak2kında bilgilendirilecektir. Ayrıca isterlerse kendilerinin ve benzer durumda olan kimsesiz komşularının alışveriş, ilaç, hastaneye ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yardıma hazır olduğumuz ifade edilerek, iletişim numaralarımız bırakılacaktır. Kolektif dayanışma kültürümüz ile titiz ve çalışkan kadınlarımızla henüz karşılaşmış olan “Koronavirüs”, ülkemizden tez zamanda def olacaktır!”dedi.

Tarih: 23-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum