1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Pazar yeri yerle bir edildi! Esnaf isyan etti!

Korkuteli’de belediye tarafından yıkılacak olan Arasta Çarşısında esnafı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi heyeti, esnafın sorunlarını dinledikten sonra yerle bir edilen pazar yerinde basın açıklamasında bulundu. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, “Başkanın görevi halkı huzursuz etmek değil, mutlu etmektir” dedi

Pazar yeri yerle bir edildi! Esnaf isyan etti!

Korkuteli ilçesinin en merkezi noktasında bulunan Arasta Çarşısı ile çarşının içindeki pazar yerinin, Korkuteli Belediyesi tarafından yıkılarak dönüşüme uğrayacak olması çarşı esnafı ile pazarcı esnafından tepki çekti. Konuyla alakalı bilgi toplamak ve esnafın görüşünü almak üzere bölgede incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli İlçe Başkanı Şeyhali Kara, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Bahar Önal, CHP Korkuteli Meclis Üyeleri ile İl ve İlçe Yöneticilerinden oluşan heyet, esnafı tek tek ziyaret ederek bölgedeki durumla alakalı görüş aldı.

Hemen hemen tüm çarşı esnafının durumdan son derece rahatsız olduğu gözlemlenirken esnaflardan birinin, Başkan Nusret Bayar’a “Bizi bunlardan kurtarın” diye seslenmesi dikkatlerden kaçmadı. Esnaf ziyaretlerinin ardından yerle bir edilen pazar yerine hareket eden CHP heyeti burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yeniden yapılacak olan çarşı için esnafın kafasında birçok soru işareti olduğunu belirten Başkan Nusret Bayar, "Esnaf uzun yıllardır çalışan işletmelerini planı programı belli olmayan bir belirsizliğe sürüklemek istemiyor. Burada yaptığımız çalışmada daha iyi anladık ki bu karar alınırken çarşının gerçek sahiplerinden fikir alınmamış. Burada görmüş olduğumuz pazar yeri ise; buranın yayla kültürünü oluşturan, tarım emekçisi Korkutelililerin ekmek kapısı. Biz Büyükşehirde buranın yıkımı kararına ret verdik. Ancak Korkuteli Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki aldığını iddia ederek yıkımı gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

“Kararı Korkuteli Esnafı Vermelidir”
Açıklamasının devamında bölge esnafının ve pazarcılarının durumdan hiçbir şekilde memnun olmadığını belirten Başkan Nusret Bayar, "Buradaki iş yerlerinin çoğunun alt katları, üst katları mevcut. Yeni projede inşaat yığınına dönecek olan çarşıda esnafa ne kadar yer düşecek? 50 m2 için ne kadar yer verecekler? Yayla kültürü ortadan kalkacak mı? Çarşı eskisi gibi rağbet görecek mi? bunların hiçbiri belli değil. Esnaf, pazarcı, bölge halkı bu yıkımdan rahatsız, huzursuz. Belediye Başkanının görevi halkı huzursuz etmek değil, mutlu etmektir. Böyle bir projenin kararını yalnız Korkuteli halkı ve esnafı verebilir" diye konuştu.

Pazar yerinin yıkılmasının tamamen hukuka aykırı olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, "Biz yeniliğe karşı değiliz. Elbet de yapılsın, onarılsın, güzelleşsin ancak; kimse ne olacağını bilmediği bir plan için evet diyemez. Bir diğer konu burada yıkılan pazar yeri. Alternatif bir pazar yeri tespit edilmeden, süreç tamamlanmadan burası yıkıldı. Bu yıkım, şu aşamada hukuki değildir. Karşıda pazarcılar odası yok, pazarcı esnafı yok, kimse yok. Tek taraflı alınmış bir karardır bu. Henüz Büyükşehir Belediyesinin meclis gündeminden geçmemiş bir yıkım gerçekleştirilemez. Hukuka uygun biçimde davranıp bu sağlam yeri yıktıkları gibi geri yapacaklar. Sürecin takipçisi olacağız, Korkuteli esnafının ve halkının yanındayız” dedi.

Tarih: 11-01-2021

FACEBOOK YORUM
Yorum