1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sanal alemin çocuklar için yeni tehlikesi: Mavi Bebek!

“Mavi Balina”, “Momo” gibi çocukları hedef alan sanal oyunlara bir yenisi daha eklendi: ” Mavi Bebek”. Her ne kadar oyunun isminde “bebek” kelimesi yer alsa da hem kız hem erkek çocuklarının oynadığı tehlikeli bir oyun olarak gündemde. İşte detaylar...

Sanal alemin çocuklar için yeni tehlikesi: Mavi Bebek!

Son çeyrek yılda teknolojinin gelişmesine bağlı olarak bilgisayar,  tablet ve cep telefonu kullanarak internete kolay ulaşılabilmesi ve giderek yaygınlaşmasıyla özellikle çocuk ve gençlerin davranışlarını etkileyen teknolojiler, hem sanal ortamı, hem de sanal ortam dışında onların yaşamını etkilemeye devam ediyor."Mavi Bebek" isimli yeni sanal oyunun hedefinde yine çocuklar var.

Mavi Bebek, Momo, Mavi Balina oyunu gibi çevrimiçi tabanlı diğer iletişim uygulamaları ile sanal-gerçek duvarını yıkacak denli kurbanı ile iletişim kuran “interaktif” platformlar olarak tanımlanabilir.

"Mavi Bebek", kentsel bir efsane olan "Kanlı Mary" efsanesinden yola çıkan ve çocukların banyolarda oynadığı garip bir oyun. Oyun banyoda belirli davranışları tekrar ederek ve söyleyerek (ritüeller) oynanıyor.

Eğer ritüelleri yaparsanız, kollarınızda kötü bir hayalet bebek göründüğü söyleniyor.

Çocuklar "Mavi bebek " oynamak için, kendi başına tuvalete gitmek, ışıkları kapatmak ve kapıyı kilitlemek zorunda bırakılıyor.

Daha sonra aynaya bakıp, kollarını bir bebek sallıyormuş gibi tutup belirli sayıda “mavi bebek" kelimesini tekrar ediyorlar. "Doğru yaparsan, aniden kollarında görünmez bir bebeğin ağırlığını hissedersin" ifadeleri ile hipnotik yönlendirmeler yapılıyor.

Çocukların bilişsel gelişimleri henüz tamamlanmadığı için bu tür oyunlar karşısında ne yapacaklarını bilmedikleri gibi korkup, verilen yönlendirmelere uyup, karşısındaki kişi ne söylerse yerine getiriyorlar. Başka bir deyişle bir çeşit hipnoza maruz kalıyorlar.

Momo, Mavi Balina ve Mavi Bebek oyunlarının ortak noktası; çocuklara ölümle ilişkili çağrışımlar vermeleridir. Çocuklar da kendilerinin artık küçük bir çocuk olmadığını kanıtlamak istediklerinden oyundaki bu meydan okumalara kendilerine zarar vermek pahasına uyuyorlar.

 

Tarih: 09-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum