1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sanayi Odası Başkanları... ''Antalya afet bölgesi ilan edilsin'' dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Manavgat Sanayi ve Ticaret Odası (MATSO) tarım ve hizmet sektöründe istihdamın çok gerilediğini, turizmde büyük sıkıntı yaşandığını vurgulayarak Antalya'nın ‘ekonomik afet bölgesi' ilan edilmesini istedi.

Sanayi Odası Başkanları... ''Antalya afet bölgesi ilan edilsin'' dedi.

Türkiye'de 370 bin kişi pandemi döneminde işini kaybederken, Antalya'da ise bu arak 113 bin oldu. Türkiye'deki istihdam kaybının neredeyse %30 u Antalya'da gerçekleşirken, 18 milyon nüfusa sahip İstanbul ise 51 bin istihdam kaybı yaşadı. Rakamlar Antalya'nın pandemiden ne kadar çok etkilendiğini göz önüne koyarken, Sanayi Odası Başkanlarından ''afet bölgesi'' talebi geldi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ATSO Başkanı Davut Çetin ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası MATSO Başkanı Ahmet Boztaş Antalya ve diğer turizm bölgelerinin ‘ekonomik afet bölgesi' ilan edilmesini istedi, meslek komitelerinin oteller içinde yer alan işletmelerin SGK primleri, stopaj ve her türlü vergi borçlarından yıl için muaf tutulmasını talep etti.

Taleplerinde oteller ve benzer konaklama yerleri, E-Arşiv Fatura uygulamasının ertelenmesini, kitap-kırtasiye sektörüne destek kredilerinin tekrar verilmesini, kira stopaj vergisi ile diğer vergilerden muaf tutulmasını isteyen Çetin, “Restoran yiyecek içecek ve eğlence hizmetleri, okullara yemek hizmeti veren işletmelerin stok kayıplarının telafi edilmesi,  okul kantini, nargile kafe, kira, elektrik, su ve personel maaşlarına destek talepleri var. İşletmeler ayrıca stopaj vergisi gibi vergilerden muaf tutulması, hedef ülkelerde tanıtım faaliyetlerinin, özellikle kongre ve fuar turizmi tanıtımlarının devamı, taşıt kiralama ve ilgili hizmetler, havalimanı kira ve diğer ödemelerde indirim yapılmasını, KDV'nin süresiz olarak veya 2 yıllığına yüzde 1'e indirilmesini istiyor'' dedi.

SPA işletmeleri de yabancı personel çalıştırma izni talep ettiğini söyleyen Çetin, durumun ciddiyetini masaya yatırdıklarını ifade etti.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ise “Antalya sanki bir afet yaşıyor. Sanki yağmur yağdı, bütün işletmelerimiz sele maruz kaldı. Bakanlar Kurulu'nun mutlaka Antalya gündemli toplanarak içinde bulunduğumuz durumu ele almasını ve destek paketi açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Tarih: 05-08-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum