1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Tarih netleşti!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapan Erdoğan, seçimin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimiz 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı ve mİlletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir." dedi.

Seçim kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Tarih netleşti!

Haftalardır 14 Mayıs olarak konuşulan seçim tarihi belli netleşti. Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararı imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum. Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak kararın ardından YSK 2 aylık seçim takvimini başlatacak. Milletimiz 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı ve mİlletvekillerini seçmek üzere sandık başına gidecektir." ifadeleri ile seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu açıkladı. Karar, Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yer aldı.

Çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü seçmenler bir kez daha sandık başına gidecek. Bu seçime, ilk oylamada en çok oy alan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek.

Oylamalara tek adayla gidilmesi halinde, oylama referandum şeklinde yapılacak. Geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilecek.

istanbulviva.com istanbulsondaj.net blackmoth.org

Tarih: 10-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum