1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Siber saldırılar daha çok korkutuyor!

Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan IT uzmanlarıyla yapılan yeni bir araştırmaya göre çalışanların %73’ü, siber saldırılardan endişe duyuyorken bu oranın doğal afetlerde %55, terör saldırılarında ise %46 olması dikkat çekiyor.

Siber saldırılar daha çok korkutuyor!

Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan IT uzmanlarıyla yapılan yeni bir araştırmaya göre çalışanların %73’ü, siber saldırılardan endişe duyuyorken bu oranın doğal afetlerde %55, terör saldırılarında ise %46 olması dikkat çekiyor. Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışanların siber saldırılarından, doğal afetler ve terör saldırılarına göre daha çok korktuğunu belirten Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, çalışanlara siber güvenlik eğitimlerinin verilmesinin hayati önem taşıdığının altını çiziyor.

Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan IT uzmanlarıyla yapılan yeni bir ankette, bu kurumlarda çalışanların %73'ünün fidye yazılımı tehditlerinden endişe duyduğu tespit edildi. Araştırmayı değerlendiren Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu bu oranın, doğal afetlerden (%55) ve terör saldırılarından (%46) daha yüksek olduğunu belirterek kamu çalışanlarına siber güvenlik konusunda kapsamlı eğitimlerin verilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Siber Saldırılar Doğal Afetler Kadar Önemsenmeli!

2019’da fidye yazılımları, Amerika Birleşik Devletleri'nde 100'den fazla şehri vurdu. Ankete katılan her 6 katılımcıdan 1'i ise departmanlarının fidye yazılımı saldırısından etkilendiğini söyledi. Buna rağmen, çalışanların yarısı işverenlerinin siber güvenliğe yönelik hazırlıklarında herhangi bir değişiklik görmediğini belirtirken sadece %38'i genel fidye yazılımı önleme eğitimi aldığını söyledi. Daha da kötüsü, IT uzmanlarının %52’si, siber saldırıların yönetimi için ayrılan bütçelerin durduğunu belirtiyor. Kamu çalışanlarının %76'sı ise siber saldırıların doğal afetler gibi önemsenmesi ve acil destek sağlanması gerektiğini belirtiyor.

 

Kamu Kurumları ve Yerel Yönetimler Siber Korsanların Hedefinde!

ABD, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Asya-Pasifik genelindeki büyük kuruluşlarda çalışan 6.000'den fazla bilgi güvenliği uzmanının katıldığı Bitdefender Antivirüs araştırmasına göre, gelişmiş siber saldırılara karşı savunmanın en iyi yolu çalışanları eğitmek ve destek sağlamak. Bu, siber güvenlik eğitimine daha fazla önem veren kuruluşların saldırıları hızlı bir şekilde tespit etmede daha iyi ve savunmada daha verimli olmaları ile desteklenmektedir. Bitdefender Türkiye Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, kamu kurumlarını ve yerel yönetimleri hedef alan fidye yazılımlar için doğal afetlere hazırlanıldığı gibi hazırlanılması gerektiğini belirterek “Kamu ve yerel yönetimler siber saldırganlar için çok iyi bir hedef olmaya devam ediyor. Bu nedenle çalışanlara siber güvenlik eğitimlerinin verilmesi hayati önem taşıyor.” ifadelerinde bulunuyor.

Tarih: 05-03-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum