1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sıfır Atık Günü’nde ormanı temizlediler

Konyaaltı Belediyesi, ‘Uluslararası Dünya Sıfır Atık Günü’ kapsamında Akdamlar Mahallesi’nde yer alan ormanlık alanda çevre temizliği gerçekleştirdi.

Sıfır Atık Günü’nde ormanı temizlediler

Konyaaltı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Ekipleri, ‘Uluslararası Dünya Sıfır Atık Günü’ kapsamında farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Akdamlar Mahallesi yakınlarındaki  ormanlık alanda gerçekleştirilen uygulamada ekipler, bölgedeki geri dönüştürülebilir atıkları ve çöpleri topladı. Dünya Sıfır Atık Günü’nde yapılan bu çalışmayı oldukça değerli bulduğunu ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok önem verdiğimiz konuların başında çevre geliyor. İlçemizin dört bir yanına yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları ve kumbaraları vatandaşımızın da bu projeye önemli ölçüde destek olmasını sağlıyor’’ dedi.

SIFIR ATIK FARKINDALIĞI
Geri dönüştürülebilir atıkların toplanmasının çevreye olduğu kadar ekonomiye de önemli ölçüde katkı sağladığının altını çizen Başkan Esen, “Atıkların geri dönüştürülmesiyle oluşan bütçeyi de yine vatandaşımıza hizmete dönüştürüyoruz. Çevremiz ve doğamız için projeler üretmeye devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu. Projenin devamlılığı olduğunu ve bu güne özel olmadığını belirten İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli ise, ‘’Atıkları kontrol altına alarak gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sıfır atık projesi ile ilgili farkındalık yaratmak için bugün burada geri dönüştürülebilir ve evsel atıkları topladık’’ dedi. 30 Mart tarihi, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada ‘’Sıfır Atık Günü’’ olarak kabul edilmişti.

Tarih: 30-03-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum