1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sosyal medya yasası çıkıyor! Artık herkes kimlikleri ile kayıt olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında duyurduğu sosyal medya düzenlemesi 15 Temmuz tarihinden önce yasalaşması öngörülerek meclise gidiyor!

Sosyal medya yasası çıkıyor! Artık herkes kimlikleri ile kayıt olacak!

15 Temmuz'dan önce yasalaşacağı öngörülen düzenlemede yapılacak değişiklikler arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun denetleme ve yedeklemede yetkili olacağı da duyuruldu.

Aynı zamanda sosyal ağ sağlayıcıların Türkiyede bulunan tebligat ve bildirimlerin yerine getirilmesi için en az bir yetkiliyi Türkiye temcilcisi olarak belirleyecek. Eğer temsilciler BTK taleplerine yanıt vermez ise mahkeme karası ile bant genişliği %95'e kadar daraltılacak.

Kişilik ve özel hayatın gizliliği gibi ihlal içeriklerinde ise en geç 72 saat içerisinde cevap verme yükümlülüğü de getirilen düzenlemede cevabın gecikmesi durumunda 1000 bin ile 1 milyon lira arasında ceza uygulanacak. Türkiye'deki kullanıcı verilerinin Türkiyede barındırılması maddesinin de yer aldığı düzenlemede bu maddenin de yerine getirilmemesi durumunda 1 ile 5 milyon lira arasında para cezası verilecek.

Düzenleme ile birlikte Puhu TV, Netflix, Amazon Prime ve Blu TV gibi dizi ve film platformları da yasal alt yapıda buluşacak.

Sosyal medya düzenlemesi detayları şöyle;
- Sosyal medya denetimini artırmak için 5651 ve 5809 sayılı kanunlarda değişikliğe gidilecek, BTK'ya geniş yetkiler tanınacak
- BTK, kamu yararını gerekçe göstererek Netflix, WhatsApp, Telegram gibi uygulamaları engelleyebilecek
- BTK, isterse jandarma eşliğinde sosyal medya sitelerinin Türkiye ofislerinde denetim yapabilecek.
- Kullanıcı bilgilerinin Türkiye'de tutulması zorunlu olacak.
- Uyarılan içerikler silinmezse sosyal medya şirketlerine ceza verilecek, içeriğe erişim engellenecek.
- Tüm sosyal medya platformlarına Türkiye'de temsilcilik açma zorunluluğu getirilecek. 30 gün içinde temsilcilik açmayan sosyal medya şirketlerinin Türkiye'de bant genişliği %50 daraltılacak. Eğer yine temsilcilik açılmaz ise ilgili site Türkiye'de tamamen kapatılacak.
- Sosyal medya kullanıcıları da içerik kaldırma talebinde bulunabilecek. Kullanıcı talebini reddeden platformlara para cezası uygulanacak.

Tarih: 02-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum