1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Şükrü Sözen'den Side açıklaması!

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Mahallesi'ndeki ruhsatsız yapıların yıkılması ile ilgili açıkmala yaptı.

Şükrü Sözen'den Side açıklaması!

Başkan Sözen, Side mahallesinde yapılan çalışmalarla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen açıklamasında, Side Kentsel ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde bulunan ruhsatsız yapıların Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararı doğrultusunda Side Mahallesi 794 ada 4 parseldeki Yalı Hotel'in yıkımına başlandığını, Antalya 5. İdare Mahkemesinin 2020/339 E. sayılı dosyasıyla parsel maliklerinin açtığı davada mahkemece 27.04.2020 tarihinde belediyenin savunması verilinceye kadar yıkım işleminin yürütmesinin durdurulduğunu belirtti.

İşte o açıklama:
"Değerli hemşehrilerim, Side Kentsel ve 3 Derece Arkeolojik Sit Alanı içinde bulunan ruhsatsız yapıların Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Kararı doğrultusunda Side Mahallesi 794 Ada 4 Parseldeki Yalı Hotel’in yıkımına başlanmış, Antalya 5 İdare Mahkemesinin 2020/339 E. Sayılı dosyası ile parsel maliklerinin açtığı davada mahkemece 27.04.2020 tarihinde savunmamız verilinceye kadar yıkım işleminin yürütmesi durdurulmuştur.

Side’de tarihin gün yüzüne çıkarılması amacıyla Türkiye’ye örnek olacak bir cesaret ve emekle 3 yıldır yürüttüğümüz çalışmaların devamı niteliğindeki bu yıkım çalışmamız, medyaya çarptırılarak yansıtılmış ve bazı kişilerce olumsuz yorumlanmıştır. Yargı en doğru kararı vermiş, ilgili mahkemeye yaptığımız savunmamız üzerine işlemimizin hukuka uygun olduğu anlaşılarak 30.04.2020 tarihinde parsel sahiplerinin yürütmenin durdurulması talepleri reddedilmiş, yıkım işlemine belediyemizce bugün kaldığı yerden yeniden başlanmıştır.

Şu hususların bilinmesini isteriz ki, Manavgat Belediyesi olarak Side Antik Kenti’nde attığımız her adım, tarihimizin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının dışında Türk turizmine, bölge esnafımıza ve içinde yaşayan halkımıza fayda sağlayacak yasal, Valilik ve ilgili kurumlarca onaylanmış, desteklenen adımlardır. 3000 yıllık tarihi geçmişe sahip SİDE’miz, inanarak ve değeri önemsenerek emek verilecek olan çok özel bir yerdir. Dünya değerimiz olan Side, hiç kimsenin kişisel hesapları ve hırslarına kurban edilemez.

BİZİM SİDE’DEKİ HAYALLERİMİZ ÇOK BÜYÜKTÜR VE BUNUN ÖNÜNE HİÇBİR GÜÇ, HİÇBİR RANT DÜŞÜNCESİ GEÇEMEMİŞTİR, BUNDAN SONRA DA GEÇEMEYECEKTİR. SİDE’DE HİÇBİR KİMSENİN RANT HESABIYLA KENDİ ÇIKARLARINI, TOPLUMUN HAKKI OLAN TARİH VE TURİZM DEĞERLERİMİZİN ÖNÜNDE TUTMASINA İZİN VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ.

SİDE, değerini sahiplenen Manavgat halkınındır, dünya ve Türkiye turizminindir, içinde özgürce yaşayan insanlarınındır. Manavgat Belediyesi işte bu düşünceyle Side’de yürüttüğü Kentsel Tasarım Projelerine, Koruma Amaçlı İmar ve güzelleştirme çalışmalarına yasalara ve yargı kararlarına güvenerek devam edecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla.
Şükrü SÖZEN
MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI
"

Tarih: 05-05-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum