1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TKP'den o karara tepki geldi!

Antalya Valiliği aldığı kararla,29 Haziran'dan itibaren 15 gün süreyle tüm toplu yürüyüş, açık hava toplantısı, bildiri/broşür dağıtma, stant açma gibi faaliyetleri yasaklayınca TKP'den bu karara tepki geldi. İşte detaylar...

TKP'den o karara tepki geldi!

TKP Antalya il örgütü konuyla ilgili bir yazı yayınlayarak, Antalya Valiliği'nin aldığı yasaklama kararlarına tepki gösterdi.

İşte o yazı:
"Kurala uymayanlara para cezası uygulanacak, haklarında yasal işlem başlatılacak.Kısa bir zaman önce de benzer bir kararla  tüm siyasi faaliyetleri bir hafta süreyle yasaklayan Valilik, bu kez süreyi 15 güne çıkardı.

İki kararda da öne sürülen gerekçe aynı: KORONAVİRÜS SALGINI!
Ancak yasağın asıl hedefi, halkı virüsten değil siyasetten uzak tutmak.Bu kararın halkın sağlığını düşünmekle ilgisi yok. Antalya'da işçiler salgın döneminde hiçbir önlem alınmayan fabrikalarda, tezgahlarda, iş yerlerinde kalabalık ortamlarda çalışıyor; kalabalık yemekhanelerde dip dibe yemek yiyor, işlerine gitmek için tıka basa dolu toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Henüz "normalleşme" sürecinin başlamadığı, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde dahi patronlar valilikten aldıkları izinle işçileri çalıştırmaya devam ettiler. Peki o zaman işçilere virüs bulaşma riski yok muydu? İşçiler halktan sayılmıyor muydu? Antalya Valiliği bu kararıyla açıkça, virüsün yayılmasının nasıl engellenebileceğini değil halkın siyasete katılımının önüne nasıl geçeceğini düşündüğünü birkez daha kanıtladı.

İşçileri virüsten korumak için gerekeni yapmayan iktidar salgın tedbirlerini bahane ederek, siyasi partiler ve sendikalar gibi kuruluşların çalışmalarını engellemeyi fırsat bilmiştir. Oysa salgın, bu tür ucuz numaralara alet edilemeyecek kadar ciddidir.

Yasaklanan siyasi faaliyetler açık havada; fiziki mesafe, maske takma zorunluluğu gibi kurallara uyularak, halk sağlığını tehlikeye atmamaya özen gösterilerek gerçekleştirilmektedir. Hal böyle iken valilik, siyasi faaliyetleri ikinci kez uzun süreliğine durdurarak niyetini belli etmiştir: Antalyalı emekçilere siyaset yapmak yasak!

Salgın tedbirleri kapsamında halkın çalışma ve toplu taşıma koşulları gibi tehlike barındıran alanlar görmezden gelinirken, tedbir adı altında alınan bu karar kabul edilemez. Emekçilerin siyaset yapma hakkını salgın bahanesiyle engelleyen bu karar geri alınmalı, siyaset yapma yasaklarına son verilmelidir.

İnsanlık için virüsten daha büyük bir tehlike varsa o da halkı virüsten koruyamayan kapitalizmdir, sermaye düzenidir. Bu düzen değişmelidir ve değişecektir!"

Tarih: 02-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum