1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türk-İş açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Türk-İş Haziran 2020 açlık sınırını açıkladı. Buna göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının asgari ücretin üstüne çıktı!

Türk-İş açıkladı! Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfedarasyonu, dört kişilik bir ailenin açlık sınırını hesapladı. Bu hesaba göre açlık sınırı 2324 TL olan asgari ücretin üstünde 2431 TL olarak hesaplandı.

Türk-İş'ten konu ile ilgil yapılan açıklama şu şekilde:
"Net aylık asgari ücretin yarısından azdır. Aynı şekilde kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilen işçilerin en düşük aylık gelirleri asgari ücretin yüzde 60'ı oranındadır. İşsizlik sigortası kapsamında olan işçilerin en düşük gelirleri ise asgari ücretin yüzde 40'ı düzeyindedir. Buna karşılık net asgari ücret net 77,49 TL/Gün (aylık net 2.324,70 TL) olarak bu yılın sonuna kadar geçerlidir. Bu veriler çalışanların ekonomik durumunu ortaya koymaktadır. Yürürlükteki asgari ücret, dört kişilik bir ailenin zorunlu gıda harcaması tutarı olan açlık sınırının bile altındadır. Dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması (mutfak masrafı) tutarı yılın ilk yarısında önceki yıl sonuna göre 268 TL, temel ihtiyaçlar için yapılması gereken toplam harcama ise 874 TL artış göstermiştir. Son bir yıl itibarıyla bakıldığında ortaya çıkan ek harcama gereği gıda için 364 TL, toplam hane halkı harcaması için bin 185 TL'dir"

Tarih: 27-06-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum