1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Türkiye'ye Kruvaziyer'de haberler var!

Tüm dünyada pandemi haline gelen koronavirüs salgını sebebi ile seferleri durdurulan kruvaziyer devleri rotalarını yeniden şekillendiriyorken; Türkiye'ye ise hem kötü hem de iyi haberler geldi...

Türkiye'ye Kruvaziyer'de haberler var!

31 ülkede 120 ülkenin temsilcisi olan Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği 26 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirdiği webinar toplantısında dünyadan önde gelen temsilcileri ağırladı. Toplantıda koronavirüs salgını sonrasında normalleşme süreci ile birlikte kruvaziyer sektöründe Türkiyenin rotası konusunda faydalı değerlendirmelerin olduğuna dikkat çeken Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, toplantıdan çıkan kararları da aktardı.

Katılımcılar arasında bulunan Costa Cruises CEO'su Mr. Neil Palomba Türk limanları ile ilgili seferlerin Kasım-Aralık 2020 tarihlerindeki planlama içerisinde yer aldığını söyleyen Öztürk, firmanın Ağustos ayı itibariyle Akdeniz'de başlayacak olan deneme seferlerinde de uğrak ülkelerin ve limanların alması gereken tebirleri de aktardığını bildirdi.

MSC ise ocak ayında duyurduğu açıklamada 2021 yaz sezonunda Türk limanlarına geri döneceklerini bildirmişlerdi. Türkiye’den 10 bin misafiri ağırlamayı hedefliyordu fakat tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile şirket, bu planını iptal etti. DÜNYA’ya konuşan şirket yetkilileri, “COVID-19 pandemisinin dünya çapında yaratmış olduğu etkiler sebebiyle 2021 yaz programlarımızda filo genelinde yaptığımız zorunlu değişiklikler çerçevesinde 2021 için planlanan Türkiye hareketli/uğraklı programları önümüzdeki bir döneme ertelenmesine yol açtığını bildirmek isteriz. MSC Cruises olarak sizlerle aynı duyguları paylaşıyor ve konuklarımızı Türkiye’den hareketli yapacağımız seferlerle misafir etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu zorlu süreci atlatarak güzel günlere yelken açacağımıza inancımız sonsuz” ifadelerini kullandı.

Türk limanlarına yılın ilk seferlerini düzenleyerek en çok uğrak yapan marka Celestyal Cruises ise 2020 yılını erteleyerek 2021 mart ayında seferlerin başlayacağını duyurdu. Celestyal Cruises Ticari Pazarlama Müdürü Leslie Peden konu ile ilgili ‘’Tüm tedbirlerimizi olağanüstü artırarak sezonu karşılamak için hazırlandık, turlarımızı erteleyerek de olsa başlatmak için iyimserdik. Ancak uluslararası pazarlarımızda seyahat kısıtlamalarındaki belirsizlik, AB kruvaziyer operasyonlarına uygulanacak gelişmiş sağlık protokolleri nezdinde sezon açılışımızı yeniden masaya yatırdık ve ihtiyatlı davranarak kruvaziyer operasyonlarının sürdürülmesini gelecek yıla erteleme kararına vardık’’ dedi.

Tarih: 03-07-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum