1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Zeki insanlar hangi müziği dinliyor, siz zeki misiniz...

Yeni bir bilimsel araştırma, müzik zevkleri ve zeka seviyesi arasındaki ilişkili inceledi. Peki zeki insanlar hangi müzik türünü tercih ediyor?

Zeki insanlar hangi müziği dinliyor, siz zeki misiniz...

Araştırmanın yazarı Elena Racevska, bu çalışmayı yapmadan önce Satoshi Kanazawa’nın Savanna-IQ İnteraksiyonu Hipotezinden ilham aldığını söyledi. Sonuç olarak daha zeki bireyler, daha az zeki olanlara kıyasla yeni uyaranları daha çok tercih ediyor.

Zeki kişiler hangi müzik türlerini tercih ediyor?

Hırvatistan’dan 467 lise öğrencisinin katıldığı çalışmada, zeka testinde yüksek puanların enstrümental müzik tercihiyle ilişkili olduğu görüldü. Bu müzik tarzına ambient/chill out electronica, big band jazz ve klasik müzik gibi türler de dahil.

Araştırmacılar, katılımcıların farklı müzik türlerini farklı amaçlar için kullandığını da belirledi. Örneğin, müziği bilişsel olarak kullanan, besteleri analiz etmeyi seven ve müzik tekniklerine hayranlık duyan kişilerin, klasik müziğe daha yakın olduğunu belirledi.

Ancak çalışmanın bazı sınırlamaları var. Zeka ile müzik arasında doğrudan bir ilişki kurmak zor.

Racevska, “Zeka, müzik tercihleri ile ilişkili özelliklerden yalnızca biri. Kişilik özellikleri, cinsiyet, yaş, eğitim seviyesi ve aile geliri gibi daha birçok özellik, müzik zevki üzerinde etkili olabiliyor” diye konuştu.

Tarih: 19-09-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum