1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kırmızı gerçekten aşkı mı temsil eder?

Yeryüzünde bulunan her şeyin bir rengi, bir anlamı vardır. Her rengin bir anlamı, her anlamın bir rengi…

 

Peki Kırmızı?
Enerji veren, duyuları uyandıran ve harekete geçmek için motivasyon sağlayan Kırmızı, liderlik özelliklerini ve öncü bir ruhu temsil ederken aynı zamanda kararlılığı ve hırsı da temsil eder. Utangaç ve irade gücü olmayan insanlara cesaret ve güven veren bu renk fiziksel hareketin rengidir. Tansiyonu yükseltir, iştah açar ve kan akışını da hızlandırır. Bu yüzden birçok büyük yemek markası da bu rengi tercih etmektedir. Örn. Coca Cola, Pizza Hut, Burger King, Ülker gibi markalar iştah açan ve karar vermeyi kolaylaştıran bu rengi kullanıyorlar. Aynı zamanda hız ve adrenalini de temsil eden Kırmızıyı The Little Big, Nike, Puma gibi markalar da bu nedenle tercih etmişlerdir.

 

Doğa içerisinde “yakından” çok kolay ayırt edilebilen bir renk olan kırmızı, uzaktan etkisini kaybedebilir. Bu yüzden yabancı ülkelerde Türkiye’nin aksine gökdelenlerin en tepeleri mavi renkte yapılmıştır. Türkiye’de ise yüksek noktalarda ve gökdelenlerde yanlış bir algı sonucunda kırmızı kullanılabiliyor.

 

Aşk ve Kırmızı
Bunların yanısıra bazen gösterişli bir kırmızı elbise, bazen de küçük bir kırmızı ruj dokunuşu ile özgüvenli ve çekici bir görüntü çizilebilen, heyecan, aşk ve şehvetin de rengi olan kırmızı üzerine Amerika’da yapılan bir araştırmada erkeklerin üzerinde kırmızı taşıyan kadınları daha çekici buldukları ortaya çıktı. Rochester Üniversitesi’nden Amerikalı Psikologlar Dr. Daniela Niesta ve Andrew Elliot 100 erkek üzerinde yürüttükleri “kırmızı alarm” projesinde yer alan erkeklere aralarında kırmızı giyinen kadınların olduğu fotoğraflar gösterilmiş ve sonrasında kadınlardan hangilerini çekici buldukları sorulmuş. Erkekler ise kırmızılı kadınları daha çekici bulduklarını belirtmiş!

 

Kırmızının hayata olan etkisi çok açık; erkeklerde şehvet ve çekim hissi uyandırırken, kadınlarda güç, özgüven ve aşkı uyandırıyor. Bir masal perisi düşünün, sihirli değneği elinde ve bir dilek hakkınız var! Çoğu kadın büyük bir heyecanla aşk dileyecektir. Kırmızının cesareti ve şehvet hissi sihirli bir değnek gibi dokunurken hayatlara aşk gibi kırmızı da evrenin mucizesidir.

 

Bütün bunların ışığında; duyuları uyandıran, kararlılığı, adrenalini ve hırsı temsil eden, kan akışını hızlandıran, şehvet ve tutkuyu ön plana çıkaran kırmızı şüphesiz ki aşkı temsil eder.

 

Hayatınızdan kırmızıyı ve aşkı eksik etmeyin…
14 Şubat’ta da bol kırmızılı, bol aşklı, bol tutkulu mutlu bir sevgililer günü dilerim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum